מרכז הרצל
שנה של הדרכה בלב ירושלים במהלכה תובילו קבוצות מגוונות למפגשים חד פעמיים מגילאי יסודי ועד בוגרים. במרכז הרצל תפגשו על קבוצות מכל הקשת הישראלית ותדריכו אותם בעקבות מורשתו של הרצל במוזיאון הרצל ובהר הרצל.
להרשמהמי אנחנו?
מרכז הרצל, היושב בהר הרצל, אמון על הנחלת מורשתו של בנימין זאב הרצל, פיתוח מנהיגות ציונית וקידום שיח ציוני עדכני ורלוונטי לחברה הישראלית ולתפוצות. המרכז כולל את מוזיאון הרצל, מרכז כנסים והכשרות, ומרכז חינוכי המפעיל פעילויות ברחבי הר הרצל כחלק ממערך הדרכה וחינוך רחב בנושאים כגון: ציונות, מנהיגות ציונית והחברה הישראלית. מרכז הרצל פונה לכלל האוכלוסייה בישראל ומקיים פעילות למגוון רחב של גילים ומסגרות, כגון: תלמידי בית ספר, חיילי צה"ל, הכשרות מפקדים, משפחות, מבקרים פרטיים, מוסדות, חברות ועוד.
מה היחודיות שלנו?
- מדריכים במוזאון ובהר הרצל – ונפגשים עם כל רבדי החברה הישראלית והעולם היהודי
- מתמקצעים בהדרכה מול מבקרים מכל העולם ובכל הגילים
- שירות דינמי ומעניין - כל הזמן מחדשים, משדרגים ומרעננים את הפעילות החינוכיות והתוכן במרכז הרצל
- צוברים ניסיון בעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות
- חיים בקומונה ירושלמית תוססת
- מקום ליצירה וביטוי אישי ובתחומי העניין של כל אחת ואחד (אומנויות, רשתות חברתיות ועוד)
שש מספרים
קוסטה
החוויה מאוד שונה משנת שירות "סטראוטיפית" — הקומונה נמצאת בעיר גדולה, והתוכן שאתם מעבירים הוא לא על סלעים, צמחים ונופי הארץ. תזכו לשרת עם אוכלוסייה שונה ומגוונת של בנות שירות לאומי בנוסף לקומונה קטנה ומגובשת. השירות לא מתאים לכולם, אבל למי שכן — תהיה חוויה מאוד־מאוד כיפית.
איתמר
לאחר קורס ההכשרה שעברתי בתחילת שנה זכיתי להעביר סיורים בהר ובמוזיאון הרצל לקבוצות שונות ומגוונות מהארץ ומהעולם. הסיורים היו מגוונים מאוד ועסקו בנושאי ציונות, הרצל וגדולי האומה.
רומי
השנה הזו הייתה זכייה לגמרי. צברתי כלים שונים בהדרכה, בעמידה מול קהל, למדתי המון והרחבתי את הידע שלי וזכיתי לפגוש אנשים שונים מכל גווני החברה.
סליחה על השאלה?
מה הלו"ז היומי?
- לאורך היום – הדרכה במוזאון הרצל קבוצות שונות מהארץ ומחו"ל. הדרכות בהר הרצל והעברת סדנאות ופעילויות סביב לוח השנה הציוני.
- שעות אחר הצהרי/ ערב – פעילות במרכז קליטה לסטודנטים עולים (גילאי 20-30) העברת פעילות על החיים בישראל, תרבות חברה אקטואליה ועוד..
- בנוסף ללוז הקבוע יש הרבה גמישות להתנעת פרויקטים ורעיונות אישים הנוגעים בנושאי הליבה של מרכז הרצל.
מה עושים חוץ מהדרכה במוזיאון?
הש"שנים מדריכים קבוצות ופרטים בחלקת גדולי האומה שבהר הרצל, לוקחים חלק בהפקת אירועי שיא המתקיימים בהר הרצל (חגים, מועדים לאומיים, אירועים ייחודיים) ומשתתפים בביצוע והדרכת הפרויקטים הללו. בנוסף אמונים הש"שנים על ניהול הרשתות החברתיות של מרכז הרצל ולוקחים חלק בקידום המרכז בתודעה הישראלית ובתפוצות.
כל כמה זמן יוצאים הביתה?
יוצאים הביתה כל שבוע בימי שישי בבוקר. למעט 4 שבתות בשנה שנשארים כל הקומונה במרכז הקליטה. במרכז הרצל עובדים לאורך כל השנה ולכן החופשים נקבעים בהתאם ללוח השנה.
מה האתגרים בהם נתקלים הש"שנים?
חיי קבוצה, פגישה עם תרבויות וחברות לא מוכרות, התמודדויות אישיות.
ההיכרות עם צוות בנות השירות איתן עובדים בצמוד בהדרכה – אינו אתגר, להפך המפגש מעניין ומעשיר ומחדש את כולם.
למי הייתי ממליץ להגיע לשנת השירות הזו?
חבר'ה שאוהבים להדריך וללמוד. חרוצים, שאוהבים היסטוריה ציונות ושמחים להתנסות במגוון רחב של תחומי הדרכה , עם ראש ולב פתוח שמוכנים להתחבר, להכיר, לחוות, לתת מעצמם ולקבל בחזרה.
מה קיבלת משנת השירות?
- קיבלתי הרבה מיומנויות וכלים חדשים להתמודדויות עם אתגרים. צברנו המון חוויות ויישארו לנו זיכרונות לכל החיים.
- למדתי הרבה על החברה הישראלית על כל גווניה .
- ניסון מטרף בהדרכה ועמידה בפני קהלים .
- חברים לחיים שלא הייתי מכיר ופוגש בלי מסגרת זו.
האם יש ליווי לש"ש?
כמובן!! יש מלווה קומונה שמלווה את הש"ש בפן החברתי והמקצועי. וכמובן שצוות מרכז הרצל מלווה מבחינה מקצועית את צוות ההדרכה כולו , ליווי צמוד ומצמיח.
תהליך המיון
** מספר המקומות בכל מיון (כולל המיונים ביחידות עצמן) מוגבל. האפשרות להשתבץ למרכז הערכה או למיונים ביחידות תלויה במס המקומות שנשארו. ולכן אנו ממליצים להגיע למרכזי ההערכה המוקדמים
טופס הרשמה
השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם